Altay Toprak Kınalı’nın acılı babası yaşadıklarını anlattı: Bitkisel hayatta gibiydik

Olay, 12 Kasım’da Konak ilçesi Kahramanlar Mahallesi 1413 Sokak’taki apartmanda meydana geldi. 4 katlı binanın en üst katında oturan aile, dairede ilaçlama yaptırdı. Tüm daireler, ilaçlanmadan etkilendi. İhbarla adrese AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) uzmanları ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda 2’nci katta oturan Altay Toprak Kınalı, annesi Raziye Kınalı, babası Recep Kınalı ve apartmanda yaşayanlardan üniversite öğrencisi Gizem Umay hastaneye kaldırıldı. 5 kez kalbi duran ve yeniden çalıştırılan Altay Toprak Kınalı, müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetti.

Kınalı çifti tedavileri sonrası taburcu edildi. Gizem Umay’ın ise Alsancak Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturmada, apartmanı ilaçlayan firmanın 3 personeli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İlaçlamanın yapıldığı apartman ile yanındaki 2 apartman da ekipler tarafından tahliye edildi. Tahliye edilen kişilere, İzmir Valiliği, geçici barınma hizmeti sağladı. AFAD KBRN ekipleri, binalarda havalandırma çalışması yaptı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Altay Toprak Kınalı için dün Alsancak Kahramanlar Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye, bebeğin annesi Raziye Kınalı, babası Recep Kınalı, dedesi Mustafa Kınalı, amcası Ramazan Kınalı, aile yakınları ve bölge halkı katıldı. Kınalı çifti, ayakta durmakta güçlük çekti. Recep Kınalı oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Recep Kınalı’yı kardeşi Ramazan Kınalı teselli etmeye çalıştı. Altay Toprak, cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

2 TUTUKLAMA

Altay Toprak Kınalı’nın ölümüne ilişkin gözaltına alınan ziraat mühendisi B.Ö., ilaçlamayı yapan işçi E.G. (46) ve dairenin ilaçlanmasına aracılık ettiği belirtilen E.G.’nin (44) emniyetteki işlemleri tamamlandı. 3 şüpheli, dün işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden ilaçlamayı yapan işçi E.G. ile ziraat mühendisi B.Ö. ‘Kimyasal madde kullanarak olası kastla öldürme’ suçundan tutuklanırken, ilaçlama şirketine aracılık ettiği tespit edilen E.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCILIK ‘TARIM İLACI KULLANILDI’ DEDİ, İTİRAZ ETTİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, E.G.’nin serbest bırakılması kararına itiraz etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında ise AFAD ekiplerinin incelemesinde binanın ilaçlanmasında kullanılan maddelerin yerleşim merkezinde kullanılmaması gereken tarım ilacı niteliğinde maddeler olduğunun tespit edildiği belirtildi. Evdeki ilaçlamada insan sağlığına zararlı olan ‘Kingphos’ ve ‘Grainphos’ adlı tarım ilaçlarının kullanıldığı belirtildi.

‘BİTKİSEL HAYATTA GİBİYDİK’

İzmir’de apartman dairesindeki böcek ilaçlaması sonrası ölen Altay Toprak Kınalı’nın babası Recep Kınalı, yaşadıklarını anlatarak, “Olay günü sabaha karşı uyandığımızda evde hiçbir şey yoktu. Herhangi bir koku, herhangi bir yan etki yoktu. Karım yerlerde, ben yatakta bitkisel hayatta gibiydik. Oğlum kıvranıyordu. Acil servis geldi beni kucaklayarak aşağıya indirdi. Oğluma kalp masajı yapıldığını öğrendik, tamamen bittik” dedi.

‘BİZE BİR ŞEY SÖYLEYEN OLMADI’

Olayla ilgili tutuklanan ziraat mühendisi B.Ö.’nün savcılıktaki ifadesindeki, “3 gün boyunca alt ve üst komşuların binaya girmemesi konusunda uyarıda bulunmuştum” sözlerine tepki gösteren Kınalı, “Bize herhangi bir uyarıda bulunan olmadı. Ben ilaçlamayı yapan firmayı tanımam. Üst komşumu bile tanımıyorum. Yatalak bir teyze olduğunu biliyorum. O kadar. Binada ilaçlama yapılmış, bir komşumuza söylenmiş. ‘Camlarınız kapalı olsun’ denmiş ama bize bir şey söyleyen olmadı” dedi.

‘ALTAY, DÜNYAMDI, GÜNEŞİMDİ’

Altay Toprak Kınalı’nın tek çocukları olduğunu söyleyen Kınalı, “Daha önce 3 kez eşim hamile kaldı ancak anne karnındayken çocuklarımı yitirdim. Altay doğsun diye uzun süre mücadele verdik. Altay, dünyamdı, güneşimdi. Dünya, başıma yıkıldı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir